Tort Hamburger

de gamilici in Torturi, 23 Mar 2012 | 6151 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat "paine" :

  • 12 oua
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt

"Carnea" :

  • 6 albusuri
  • 340 zahar pudra
  • 200 g cocos
  • 3 linguri cacao

Crema :

  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr nutella
  • 100 ml frisca lichida

Sirop 1 cana apa + 4 lg zahar Decor :

  • 100 ml frisca
  • Colorant verde si galben
  • Pachet 3 culori martipan (rosu,galben, verde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Hamburger:

Blat paine

Se face un blat din ingrediente.Se imparte in 2. O parte se coace intr-o forma rotunda,iar a doua intr-o forma cu bolta (eu am folosit capacul de la o tigaie).

"Carnea"

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se omogenizeaza, apoi se adauga cocosul si cacaoa.Se coace 15 min. in aceeasi forma rotunda.

Crema

Se omogeneizeaza toate ingredientele pana crema prinde consistenta.

Sirop

Pe foc, se topeste zaharul in apa si se lasa deoparte la racit.

Decor

O mare parte din frisca batuta o coloram cu verde, cealalta cu galben.

Din martipanul rosu facem forme rotunde pentru rosii, din cel galben patrate pentru cascaval, iar din cel verde facem masline.(optional maslinele).

(am optat pentru masline fiindca pachetul de martipan venea in 3 culori)

Asamblare

Intai punem blatul "paine" drept, insiropam, adaugam crema, "carnea" si din nou crema. Adaugam bucatile de rosii si cascaval si facem salata din frisca verde. Insiropam blatul "paine" cu bolta si il asezam deasupra. Cu frisca galbena facem punctulete de susan.

Aranjam maslinele in jurul "hamburgher-ului".

TIPS-URI

1

Iasa in jur de 8kg de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni